Friday, July 2, 2010

Dünya Kupası Ortaya Karışık Futbolcu Listesi...

Şimdiye kadar oynanan maçlardan kısa kısa oyuncu notları düşelim...

Cezayir ;

R.Djebbour (Cezayirli hafif kambur santrafor... Tüm maçlarda oynamadı ama bence temel var bu adamda... Kariyerini en azından orta-sınıf bir Avrupa takımında noktalamasını bekliyorum.)

N.Belhadj (Lazio'ya gidecek büyük bir ihtimal. Kolarov'u yüklü meblağlara gönderip, kalitesine oranla oldukça cazip bonservisi olan bu adamı almak oldukça akıllı bir hamle olacak 90'larda bir ara gönül verdiğim Lazio adına)

K.Ziani (Marsilya'dan bildigim(iz) eleman. Sol kanatta oynayamaz, sağkanatta dev takimlar hariç yer bulabilir. Anfield'ı Liverpool'un üzerine yıkma gibi bir satırarası mevcut CV'sinde...)

M.Bougherra (Cezayirli kaya gibi bir stopermiş hakikaten.. Iskoç ligi kapsama alanım dışında ne yazık ki, bilmiyordum evveliyatını.)

Arjantin ;

Cle. Rodriguez (Az oynadı ama tuttum solbek performansını. Espanyol ve S.Moskova'da tutunamış görünüyor. Hikayesini merak ettiren oyunculardan. Araştırmalı.)

Berezilya ;

Ramires ( Bu derece az süre almış olması talihsizlik olmuş olsa da dev takımların Portekiz ligi ajanları bu çift-yönlü önliberoya* mim koymuş durumda. (Geç kaldın Galatasaray, geç...)*sağkanatta oynatılması yarı-cinayettir benim gözümde bu arada.)

Kamerun ;

A.Emana (Asi gençlik...Her zamanki gibi.. Dağınık ama inanılmaz güçlü, dengesiz ama etkili.)

E.Enoh ( Turnuva öncesi hazırlık maçlarında işaretlediğim Enoh vasatı aşamadı D. Kupasında. Ancak hazırlık maçlarından kredisi halen mevcut. Hareketli ve idealist/istekli/arzulu, pozitif futbola da yatkın bir kesici.)

V.Aboubakar ( Gelecek var bu genç forvette. Haz. maçında ve sonradan girdiği Danimarka maçında kıvılcımı çaktı belleğimin boşluğuna doğru.)

Şili ;

A.Sanchez (Sonlara doğru rakiplerin zorluk dereceleri arttıkça zorlandı. Premier ligin ortasıraları için ideal görünüyor.)

Fildişi Sahili ;

C.Tiote ( Twente'de Stoch'u incelerken dikkatimi çeken önlibero/kesici. Çok begendim yine..Hollanda gibi futbolcunun asla ilerleme kaydedemeyeceği bir ligten kurtulmalı )

E.Eboue (Ben bu 'Topçu'nun ozel hayranıyım. :). Folklor oynasa izlerim. 2 sene sonra gel G.Saray'a Ebu)

Fransa ;

Toulalan & Diaby (önlibero, flüt, keman dersleri verilir)

Gana;

K.Asamoah ( Mart'tan itibaren yakından takip ettiğim Udinese'de de harikaydı, burada da... )

A. Gyan (4 sene önce ilan koyduydum resmi gazeteye 'bu çocuğa dikkat' şeklinde...Dinleselerdi alırlardı G.Saray'ıma. Penaltı pastanın uzerine 'kimyevi kiraz' oldu gerçi tabii...)

Inkoom ( Isviçre > Hollanda ligi dedirtti....Basel'in Genç Çocuklar'ın hayallerini tamamen söndürdüğü şampiyonluk maçında dikkatimi çekmiş idi. Çok hoşuma gitti böylesine büyük bir turnuvada aldığı önemli sürelerde gösterdiği performans. Özverili, aktif dinlenme nedir bilmeyen bir oyuncu. Tekniği kısıtlı ama ortalarina dikkat etti mi orta-severler cemiyeti ? (çikita muz kesiyor ceza sahasına) )

P.Tagoe (birsey yapamadı ama bence var kıvılcım...Ilerleyen yillar gosterir akıbetini...)

G.Kore:

Chung-Young Lee (koçum benim, Bolton'dan takibe aldığım tertibim. Temel sağlam&futbol zekası çok yüksek.. Istikamet Everton ! (ulan her adamı da bu takima yamıyorum ben de ) )

Meksika :

P.Barrera (Sagbek sanmıştım hazırlık maçlarında, diyordum "kardeş gitti de dönmez bir adammışsın... Meger 'ataker'miş... )

Hollanda :

R. Babel ! ( Oynatılmadı :) , kazanan taraf 'taliplileri' oldu bence.. )

Nijerya :

L.Haruna ( Kendisine dair ümidimi arttırdı bu turnuvada..)

Paraguay :

N.Ortigoza ( yarin(ispanya maçında) ağzı burnu dağılacak buyuk bir ihtimal, ama iyi çalışıyor. Quasimodo gibi durmasa bir de sahada...)

Slovakya :

V.Weiss ( Ayaklarına hakim ve zeki bir genç. Çakma D.Bentley gibi geldiydi zaten bana sezon içinde..Olacak, olacak...)

Uruguay;

A.Rios (Uruguay'ın ilk maçında görüp 'dost meclisinde' değindiğim bir adam/önlibero. Hani biraz daha seri olsa, oynar Valencia'da...(=mani). Zeki topçu. Kıvrak değil ama zeki..evet. Hücuma çıkarken verdiği paslar da ince..)

E.Cavani (Palermo'da da burada da iyiydi bence. Ben severim boyle yarı-dağınık özverili santraforları. Yalnız milli takımda üstlenmek zorunda kaldığı kanat rolü kendisine ağır. Forvet veya tek santrafora yatkın bir oyuncu bana göre. )

A.Pereira'lardan solbek olanı... Sol açık olmaz ancak bekte faydalı bir oyuncu.