Thursday, October 8, 2009

FARK yaratan takım: Galatasaray


4* büyükler içinde fark yemeye bu kadar meyilli başka bir takım var mı bilmiyorum. Kendimi bildim bileli Galatasaray presin, hırsın, mücadelenin takımı olmasına rağmen aynı zamanda 'periyotlar halinde' kalesini yerli yabancı gol trafiğine sonuna kadar açan gudubet bir huya da sahip.

Bülent Akın'ın sağbek, Fleurquin'in stoper oynadığı Bursa deplasmanında 5, Rize'den 4 veya 5, hatta ve hatta Akçaabat Sebatspor'dan kendi evinde 3 yemişliği vardır Türkiye'nin ilk futbol takımının...

Kendi evinde Trabzon'dan,deplasmanda Leverkusen'den 5,Fenerbahçe'den 6(aynı zamanda bana göre tarihlerinin en büyük başarısıdır....ironi yok...vallahi..)....

Bolvadinspor'dan 3,
Singapore Armed Forces'dan 4...
.
.
.
diye devam eder bu döküm...


Yani karşı yakadaki ezeli rakibinin saha içinde göstermiş olduğu üstün başarıyla açıklanamayacak, son dönemlerde tarihe yayılmış kronik bir rahatsızlığıdır bu benim takımımın. Maçlarda gardı her an düşebilir ve bu yıllardır böyledir. Galatasaray'ı destursuz bir gününde yakalayan her takım hiç beklemediği skorlar elde edebilir.


Tabii bunların bazıları futbol takımı şanssızlıklarından doğmuştur, bu da bir gerçek...Özellikle son dönemde Galatasaray takımı derbilere ya as savunma dörtlüsünden 1 veya 2 eksik, veyahut bir şekilde sistem kurgusu ve kafa-ayarı (Önlibero Sabri..) kaçmış biçimde çıkmak durumunda kalmıyor değil.

Ancak Galatasaray'ın bu fark yaratan takım! olma özelliği bu gibi klişelerle açıklanamayacak kadar sık tekrar etmekte..

Kimbilir, belki de Dünya'nın sonunu tayin eden Mayalar, bu, -Galatasaray ve periyotlar halinde bol gol yeme alışkanlığını- da tarihi örüntülerle bize bildirmişlerdir..




*50+ yıllık ligin 10 yılını domine etmiş bir Trabzon benim açımdan büyük sayısını dörtler..

2 comments:

  1. bu sezon yenileri eklenir mi ki bunlara?

    ReplyDelete
  2. Yine bir ic saha mucadelesi, yine bir Anadolu takimi, yenilen 4 gol.
    Aklima direkt bu yazi geldi de selam edeyim dedim.
    Hic sasirtmiyor bizi Cimbom. Kulturumuzun bir parcasi haline geldi. Iceride 4, disarida 5. Artik ne kadar tutturabilirsek.

    ReplyDelete